ÄR DET MÖJLIGT ATT BOKA FÖR BARA EN NATT?

Nej, med tanke på att öarna ligger så isolerat är det en minsta vistelse på 2 nätter. Detta är det minimum vi rekommenderar om du verkligen vill njuta av vårt hörn av paradiset och koppla av. Lita på oss, du kommer att vilja stanna mycket längre på The Haven Islands ...

ÄR JAG ENSAM PÅ MIN Ö?

JA, helt ensam utan grannar. Tanken bakom The Haven Islands är att hyra en hel ö, inte bara ett boende. Så du är helt fri att åka vart du vill på din privata ö!

HUR MAN TAR SIG TILL ÖARNA

På vintern är sjön helt frusen och vägen är otillgänglig med bil. Ditt äventyr börjar därför i den lilla byn Ytterturingen, där ett av våra team tar dig säkert med snöskoter till din privata ö efter en otroligt vacker resa på cirka 40 minuter. På vintern, för de mer sportiga, kan du också korsa hela den frusna sjön med längdskidor och pulka. På sommaren nås öarna med bil eller båt. Om du kommer med bil behöver du parkera på vår parkering mitt i skogen och sedan gå ca 500 meter för att komma till vår brygga där din båt väntar på dig. Båten tar dig till din ö på bara några minuter. För den som vill åka tåg är den kortaste resan 3.30 från Stockholms station. Resan genom de svenska skogarna är helt magnifik och kommer omedelbart att försätta dig i atmosfären av ditt framtida äventyr. Din sista anhalt är Ånge station. Här finns två alternativ: du kan antingen hyra en bil för att vara självförsörjande under din resa, eller så kan du använda vår privata taxiservice, som kostar 50 € per resa. Från Ånge till öarna är det ca 1 timmes bilresa, beroende på vädret.

FINNS DET NÅGRA RISKER MED VILDA DJUR?

ABSOLUT INTE! Vilda djur kommer nästan aldrig till öarna. Med lite tur kan du få se dem på stränderna direkt från din ö eller under en vandring på fastlandet. För det mesta undviker djuren människor. Om du ändå stöter på ett djur, följ de grundläggande instruktionerna så löper du ingen som helst risk.

VILKEN TID HAR JAG TILLGÅNG TILL BOSTÄDERNA?

Ditt hem är tillgängligt från kl. 14.00 på ankomstdagen. Om du anländer tidigare kan vi inte garantera att du får tillgång till bostaden. Utcheckningstiden är senast kl. 12.00. En städavgift på 100 euro kan tillkomma om huset och ön inte lämnas rena och snygga.

VILKA AKTIVITETER KAN JAG GÖRA PÅ ANLÄGGNINGEN?

Först och främst ska du stänga av och koppla av. Du befinner dig i ett naturparadis utan omgivande buller, så gör det mesta av det - det är inte varje dag du får göra det. På vintern kan du gå på snöskor eller åka längdskidor.  Om du tar med dig skridskorna kan du till och med åka skridskor på sjön. På kvällen, om vädret tillåter, kan du njuta av det otroliga norrskensskådespelet!  På sommaren kan du vandra över 300 km skog så långt ögat kan se, ända upp till den norska gränsen. Naturligtvis finns alla vattenaktiviteter som fiske, simning, segling, stand-up paddling etc. tillgängliga. På sommaren går solen nästan aldrig ner, och du kan njuta av de sublima, oändliga solnedgångarna på din ö.

FINNS DET NÅGON CATERINGSERVICE?

Absolut inte! Vi är i en mycket isolerad del av Sverige och du är helt på egen hand! Närmaste mini-market ligger 30 minuters bilresa bort i Overturingen och det finns inte mycket att välja på. Närmaste stormarknad ligger i Ånge, ca 1 timmes bilresa bort. Vi rekommenderar därför absolut att du fyller på med proviant och vatten innan du anländer till våra öar.

FINNS DET DRICKSVATTEN PÅ ÖARNA?

Nej, men ni får 10 liter dricksvatten per person. Så kom ihåg att ta med vatten om du behöver dricka eller laga mer mat.

KAN VI TA MED VÅRA BARN?

Självklart! Vi tar emot spädbarn som är två år eller yngre och alla barn. Det kommer att bli ett riktigt paradis för dem, lita på oss!  Du måste dock se till att de har det bekvämt (sovtillbehör, mat etc.) och säkert. Det finns kaminer och eldstäder utomhus, så föräldrar måste vara extra vaksamma.

ÄR HUSDJUR TILLÅTNA?

JA, på The Haven Islands är vi natur- och djurälskare! Av hygieniska skäl är det naturligtvis inte tillåtet för husdjur att vistas i rummen eller sova på sängar och fåtöljer.

VILKA ÄR ERA AVBOKNINGSREGLER?

Alla bokningar kan ändras en gång, 30 dagar före ankomstdagen. Ingen återbetalning sker vid avbokning. En avgift på 75 euro debiteras för varje avbokning eller ändring av datum. Alla förfrågningar om avbokning eller ombokning måste göras skriftligen till följande adress: info@thehavenislands.com och innehålla det fullständiga namnet på den person som gör bokningen och ankomstdatumet.

FINNS DET VATTENFARKOSTER TILLGÄNGLIGA?

Ja, vi förser våra kunder med en båt per ö, samt den extra vattensäkerhetsutrustning som krävs. Så du kan åka båt eller fiska. Varje ö har också en stand-up paddle för segling på sjön.

ÄR DET SÄKERT ATT SIMMA I SJÖN?

ABSOLUT, vattenkvaliteten är exceptionellt ren och temperaturen stiger till ca 25°C på sommaren.

KAN DU FISKA?

Sjön där våra öar ligger anses av svenskarna vara en av de bästa fiskeplatserna i Skandinavien! Kändisar kommer ofta hit för att utöva sin sport! I staden Ange hittar du en stor butik som specialiserar sig på fiskeutrustning av alla slag!

FINNS DET EN VÄLKOMSTDISK PÅ ANLÄGGNINGEN?

Under din vistelse på våra öar är du helt självständig. Efter bokningen får du ett dokument via e-post med all information och alla kontakter du behöver för att ta dig till våra öar. Du hämtar nycklarna hos en medlem av vårt team i byn Ytterturingen. Han eller hon kommer att kunna svara på alla frågor du kan ha och hjälpa dig att hitta rätt.

KOMMER JAG ATT HA ELEKTRICITET?

Eftersom vi befinner oss mitt ute i ingenstans och på en ö är husen inte anslutna till elnätet. Varje hus har dock solpaneler för laddning av små apparater som telefoner och datorer, om solskenet tillåter.

KOMMER JAG ATT HA TILLGÅNG TILL NÄTVERKET?

JA, alla öar är förvånansvärt väl anslutna till mobilnätet. Många av våra kunder kommer till öarna för att distansarbeta i otroliga omgivningar!

VAD INGÅR PÅ ANLÄGGNINGEN?

På varje ö hittar du porslin / svampar / diskmedel / salt / peppar / olja / kaffe / te / 10 liter dricksvatten / gasspis / gasvärmare / toalettpapper / första hjälpen-kit / paddel / båt / hängmattor och solstolar / solugn.

KAN JAG LAGA MAT ÖVER EN VEDELDAD ELD?

JA, alla öar har en utomhuseldstad och ett lager med ved. På vintern är det inga problem att laga mat eller göra upp en eld för att hålla värmen. På sommaren, beroende på väderförhållanden och torka, kommer instruktioner att ges till dig före din ankomst. Eftersom våra öar ligger i en skyddad nationalpark ber vi er att vara ytterst försiktiga när ni gör upp eld. Elden får inte lämnas obevakad och måste släckas med vatten efter varje användning. Det är naturligtvis förbjudet att hugga ner några träd. I Sverige anser skogsvårdsstyrelsen att det är ett brott att hugga ner ett träd i ett skyddat område, vilket kan leda till höga böter och till och med fängelsestraff.

VAD SKA JAG TA MED MIG?

Egen mat. Vi rekommenderar att du tar med eget miljövänligt schampo, tvål och tandkräm. Handdukar ingår inte. På sommaren kan det, som i alla nordliga områden på jorden, förekomma myggor. Tänk på att ta med skydd. Ett täcke för den som fryser. Lakan ingår endast för personer som stannar minst 5 dagar på ön.

KAN VI PARKERA VÅRT FORDON?

Det finns en parkeringsplats ca 500 meter från öarna på fastlandet.